30.04.2017r.
IX Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej
Ustroń Góra Czantoria
Temat: chłodnik wiosenny, danie główne: jagnięcina
Drużyny startujące w festiwalu:
DRUŻYNA 1
Dawid Konior
Bartosz Puchałka
DRUŻYNA 2
Piotr Polak
Łukasz Caputa
DRUŻYNA 3
Karel Drapal
Marcela Bednarova
DRUŻYNA 4
Michał Kulpiński
Arkadiusz Krzesiak
NAGRODZENI:
MIEJSCE IDawid Konior
Bartosz Puchałka
MIEJSCE II
oraz Nagroda za oryginalne połączenie smaków
Piotr Polak
Łukasz Caputa
MIEJSCE III
oraz Nagroda za zachowanie tradycji regionu
Karel Drapal
Marcela Bednarova
Nagroda JURY VIP za aranżację potrawy
Michał Kulpiński
Arkadiusz Krzesiak
JURY DEGUSTACYJNE:
- dr Józef Sadkiewicz
- Daniel Jakubiec
- Thierry Ayel
- Carlos Gonzales Tejera
- Piotr Szczygielski - koordynator konkursu
JURY VIP:
- Jacek Dutka- Przewodniczący
- Magdalena Pierzchała, Marta Kraszewska - UPEMI
- Zbigniew Kufrej - Prezes Kolej Linowa Czantoria
- Monika Linert - Kolej Linowa Czantoria
Maciej Chojna
Beskidzki Klub Kulinarny